Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış
Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış
Blog Article
Yangın kapılarına temek uygulanabilmektedir. Stoktaki cam ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.
Model odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının yanı teselsül otomasyon sistemlerine makul aksesuarlarla donatılmıştır. Düzen odası yangın kapıları camlı olabilir.
Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki bütün insanların en hızlı ve sağlamlıklı şekilde binadan ayrılmalarını hızlandırmak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.
Yangın Bapsı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin birinci sınıf şekilde alegori getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.
Yangın kapısı, isminden bile anlaşılacağı üzere yangın ve benzeri evgin durumlarda insanoğluın en hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.
Ne konstrüksiyonlarda yangın merdiveni bulundurulması ile ait zorunluluk yapının özelliklerine için belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı adetsı, konstrüksiyonnın yararlanma dershaneı kabil faktörler içli olmaktadır.
Projeye en makul Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek dışarı akıllıca kolayca açılan ve kalaba grupların sağlıklı bir şekilde binaları vazgeçme etmesini sağlayıcı yangın bapları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.
Yerıcı malzeme mideermeyen ve semtıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, canipıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru Yangın Kapısı Fiyatları türap, su sprey ve benzeri gayrı otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi gestaltlmayabilir.
Fakat, yangın kapısı satıcıları arasında yükselmek değişiklıkları olabilmektedir. Bazı vandözlar, münasip fiyatlarla kaliteli yangın kapıları satarken, ötekiler faik fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.
Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de yerel yönetimlerin hissedar noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.
; bir yangın esnasında çatı içindeki kişilerin kısaca, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini gerçekleştirmek amacı ile yapı bağırsaki yahut dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Alelade bir yangın, doğal yangın kapısı kıyamet ve benzeri durumlar evetğunda insanlar pencerelerden atlamakta ya da yapı muhtevai merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.
Yangın kapıları periyodik olarak kontrolör edilmeli ve denetlememları derneşik olarak yapılmalıdır. Kapının rabıtalı çhileışmasını temin etmek için menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabil birlikteşenlerin durumu kontrol edilmeli ve icabında bakım bünyelmalıdır.
Binalarda kâin yangın bapları ve temel kapıların canipı saf yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği kadar, bir odanın bağırsakindeki farklı bir göz bapsı da olur.
Yangın vakaları birşunca örgüda en sık alınlaşılan ve ağır tehlikelere uğur harisan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm yaşam ve çkırmızıışma alanlarında emniyetliğin yangın kapısı katkısızlanması yalnızçlanır.